Till Norrmejerier startsida
Mangomousse med passionsfrukt

Mangomousse med passionsfrukt

Häll upp moussen i vackra portionsglas och toppa med mango och passionsfrukt.

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(205 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2½ gelatinblad
  • 2 väl mogna mango eller ca 400 g fryst mango i tärningar
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk saft av citron

till servering:

  • 2 dl mango i tärningar
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Dela passionsfrukten, gröp ur och blanda med tärnad mango. Servera mangomoussen toppad med frukten.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.