Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • Tårtbotten med jordgubbssmak
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl koncentrerad jordgubbssaft
  • Maraboujordgubbsfluff
  • 100 g Marabou jordgubb
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Jordgubbsmousse
  • 150 g jordgubbar
  • 1 msk socker
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • Chokladfrosting
  • 60 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl kakao
  • ½ dl grädde
  • Marsipan till dekorering.

Gör så här

En härlig midsommartårta med mycket smak av jordgubbar!

Tårtbotten med jordgubbssmak
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten.
Häll i saften och rör försiktigt ihop allting. Häll i en form, ca 15 i diameter och grädda i nedre delen av ugnen på 175 i ca 35 minuter. Kakan kommer att få en svag nyans av rosa på grund av saften, men önskas en skarpare färg tillsätt då lite röd karamellfärg eller pastafärg.

Jordgubbsmousse
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Låt 100 g av jordgubbarna och sockret koka upp och rör sedan i gelatinbladet. Låt blandningen svalna och rör sedan ner den i den vispade grädden. Skiva de resterande jordgubbarna och vänd försiktigt ner dem i moussen.

Maraboujordgubbfluff
Värm upp grädden på låg värme, men låt den inte koka. Lägg sedan i chokladen och rör om tills chokladen smält helt. Låt blandningen stå kallt i minst fem timmar eller över natten och vispa sedan blandningen till ett tjockt fluff.

Chokladfrosting
Vispa smöret länge så att det blir riktigt ljust och fluffigt. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa sedan en stund till så att allt blir välblandat.

Montering
Dela tårtbottnen i tre lika stora delar. Varva bottnarna med moussen och fluffet och spackla sedan hela tårtan med chokladfrostingen. Klä därefter in tårtan i vit marsipan. Dekorera med en midsommarstång, några små grodor och en jordgubbskrans gjorda i marsipan. Om du klär två grillpinnar med den gröna marsipanen kan du få en större och mer stabilare midsommarstång till din tårta!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.