En härlig midsommartårta med mycket smak av jordgubbar!
Tårtbotten med jordgubbssmak
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten.
Häll i saften och rör försiktigt ihop allting. Häll i en form, ca 15 i diameter och grädda i nedre delen av ugnen på 175 i ca 35 minuter. Kakan kommer att få en svag nyans av rosa på grund av saften, men önskas en skarpare färg tillsätt då lite röd karamellfärg eller pastafärg.
Jordgubbsmousse
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Låt 100 g av jordgubbarna och sockret koka upp och rör sedan i gelatinbladet. Låt blandningen svalna och rör sedan ner den i den vispade grädden. Skiva de resterande jordgubbarna och vänd försiktigt ner dem i moussen.
Maraboujordgubbfluff
Värm upp grädden på låg värme, men låt den inte koka. Lägg sedan i chokladen och rör om tills chokladen smält helt. Låt blandningen stå kallt i minst fem timmar eller över natten och vispa sedan blandningen till ett tjockt fluff.
Chokladfrosting
Vispa smöret länge så att det blir riktigt ljust och fluffigt. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa sedan en stund till så att allt blir välblandat.
Montering
Dela tårtbottnen i tre lika stora delar. Varva bottnarna med moussen och fluffet och spackla sedan hela tårtan med chokladfrostingen. Klä därefter in tårtan i vit marsipan. Dekorera med en midsommarstång, några små grodor och en jordgubbskrans gjorda i marsipan. Om du klär två grillpinnar med den gröna marsipanen kan du få en större och mer stabilare midsommarstång till din tårta!