Supersmaskiga mini-semlor som man gärna äter två av!
Mängd: 32 st små semlor
Smula ned jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
Rör ned kesellan och klicka i smöret. Blanda mjölet med hjorthornssaltet och tillsätt bladningen samt salt, kardemumma, socker. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 32 bitar och rulla till runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250º. När bullarna jäst klart penslar du dem med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk.
Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av den. Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden och lägg på bullarna. Lägg över locken och sikta över florsocker.