Till Norrmejerier startsida
Minisemlor

Minisemlor

Supersmaskiga mini-semlor som man gärna äter två av!

Mängd: 32 st små semlor

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 25 g jäst (gärna för söta degar)
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 dl kesella
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • Inkråmet från bullarna
  • 250 g mandelmassa
  • 1/2 apelsin, rivet skal
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • Övrigt
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

Smula ned jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.

Rör ned kesellan och klicka i smöret. Blanda mjölet med hjorthornssaltet och tillsätt bladningen samt salt, kardemumma, socker. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 32 bitar och rulla till runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250º. När bullarna jäst klart penslar du dem med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk.

Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av den. Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.

Vispa grädden och lägg på bullarna. Lägg över locken och sikta över florsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.