Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

mandelmassa:

  • 2 dl skållad mandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk florsocker

Gör så här

Kör mandlarna till ett fint strössel i matberedaren. Tillsätt sockret och kör i matberedaren ca 5 minuter till en smidig mandelmassa. Vispa grädden lätt. Skär av ett lock på varje bulle och gröp ur lite av innehållet. Blanda det med mandelmassa och lite mjölk. Vispa grädden lätt. Fyll bullarna med mandelmassa och spritsa på grädden. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Tips:

TIPS! Gör gärna norrländska semlor genom att blanda den vispade grädden med hjortronmylta. Gröp ur bullarna och fyll med mandelmassa och vispad hjortrongrädde. Dekorera med hjortron och citronmeliss.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott