Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • Chokladtårtbotten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • Hallonmousse
  • 200 g hallon
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • Tobleronefluff
  • 200 g Toblerone
  • 3 dl vispgrädde
  • Chokladfrosting
  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao
  • ¾ dl grädde
  • Marsipan i färgerna rött, vitt, svart och grönt till dekorering.

Gör så här

Chokladtårtbotten
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret tillsammans med mjölken och häll över äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner dem i smeten och rör om försiktigt.
Häll i en smord form, ca 20 i diameter, och grädda i ca 35 minuter på 175.

Hallonmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt hallon och socker koka upp och rör sedan i gelatinbladen. Låt blandningen svalna och rör sedan ner den i den vispade grädden.

Tobleronefluff
Värm upp grädden på låg värme, men låt den inte koka. Lägg sedan i chokladen och rör om så att chokladen smälter helt. Låt blandningen stå kallt i minst fem timmar eller över natten och vispa sedan blandningen till ett tjockt fluff.

Chokladfrosting
Vispa smöret länge så att det blir riktigt ljust och fluffigt. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa sedan en stund till så att allt blir välblandat.

Montering
Dela tårtbotten i tre lika stora delar. Varva bottnarna med moussen och fluffet och spackla sedan hela tårtan med chokladfrostingen. Klä därefter in tårtan i röd marsipan och dekorera med Modos logga gjord i marsipan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.