Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 1 dl blandade frön, t ex sesam-, solros- och pumpafrön
  • 1 tsk salt och 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl couscous, gärna stor couscous
  • 1 röd tärnad paprika
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 ask, ca 50 g, blandad sallad
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Blanda morötterna med ägg, ströbröd och blandade frön. Salta och peppra. Forma till små biffar och stek i smör i en stekpanna på medelvärme ett par minuter på varje sida. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den varma couscousen med paprika, rödlök och bladpersilja. Salta och peppra. Skölj salladen och skaka den torr. Servera morotsbiffarna med couscous, sallad och en klick gräddfil.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer