Till Norrmejerier startsida
Morotsbiffar

Morotsbiffar

Måndag

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(165 röster)

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 1 dl blandade frön, t ex sesam-, solros- och pumpafrön
  • 1 tsk salt och 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl couscous, gärna stor couscous
  • 1 röd tärnad paprika
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 ask, ca 50 g, blandad sallad
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Blanda morötterna med ägg, ströbröd och blandade frön. Salta och peppra. Forma till små biffar och stek i smör i en stekpanna på medelvärme ett par minuter på varje sida. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den varma couscousen med paprika, rödlök och bladpersilja. Salta och peppra. Skölj salladen och skaka den torr. Servera morotsbiffarna med couscous, sallad och en klick gräddfil.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott