Till Norrmejerier startsida
Fruktiga färsspett med ingefärscoleslaw

Fruktiga färsspett med ingefärscoleslaw

Mängd: 4 portioner

5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 21/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 dl rågkross eller ströbröd
  • 1 mango
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 tsk salt

coleslaw:

  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • 3/4 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 3 morötter
  • 150 g vitkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

Skala och skiva ingefäran tunt. Koka upp äppelcidervinäger, ingefära, socker och vatten. Låt koka 5 minuter. Skiva morötterna tunt med en osthyvel. Riv vitkålen i mindre bitar. Slå den kokande ingefärslagen över morot och vitkål och låt stå i rumstemperatur tills de svalnat. Häll av och blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Koka upp grädden och tillsätt rågkross. Låt grädden koka in och ställ åt sidan tills den svalnat helt.Tärna mangon fint.
Blanda alla ingredienser till färsspetten. Forma avlånga bullar och trä på blötlagda träspett. Stek eller grilla spetten och servera med coleslaw.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.