Till Norrmejerier startsida
Fruktiga färsspett med ingefärscoleslaw

Fruktiga färsspett med ingefärscoleslaw

Mängd: 4 portioner

5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 21/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 dl rågkross eller ströbröd
  • 1 mango
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 tsk salt

coleslaw:

  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • 3/4 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 3 morötter
  • 150 g vitkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

Skala och skiva ingefäran tunt. Koka upp äppelcidervinäger, ingefära, socker och vatten. Låt koka 5 minuter. Skiva morötterna tunt med en osthyvel. Riv vitkålen i mindre bitar. Slå den kokande ingefärslagen över morot och vitkål och låt stå i rumstemperatur tills de svalnat. Häll av och blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Koka upp grädden och tillsätt rågkross. Låt grädden koka in och ställ åt sidan tills den svalnat helt.Tärna mangon fint. Blanda alla ingredienser till färsspetten. Forma avlånga bullar och trä på blötlagda träspett. Stek eller grilla spetten och servera med coleslaw.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer