Kyliga vårvinterdagar vill man gärna fika något litet sött. Den klassiska semlan sitter aldrig fel men ett sätt att variera den är att göra små muffinssemlor istället. De görs på muffinssmet och blir färdiga dubbelt så snabbt som vanliga semlor - men blir precis lika goda!
Mängd: 10 st
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och bittermandeloljan och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela muffinssmeten i pappformar och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Ta ut muffinsen och låt svalna. Skär försiktigt av toppen på muffinsen. Gröp ur innehållet med en sked och blanda smulorna med vispad grädde och mandelmassa. Fyll muffinsen med blandningen. Spritsa grädde ovanpå och lägg på locket. Pudra med lite florsocker.