Till Norrmejerier startsida
Musslor för två

Musslor för två

Ett paket frysta blåmusslor, lite savoykål, lök och potatis, ett par droppar vin och grädde, sedan är det dags att njuta.

Mängd: 2 personer

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 paket frysta blåmusslor, 450 g
  • 4-6 potatisar
  • 1 röd lök
  • 1/2 savoykålhuvud eller 1 purjolök
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • eller matlagningsvin
  • salt och peppar

Gör så här

Tina musslorna. Skala och dela potatisen i mindre bitar, dela löken och strimla kålen. Fräs alltsammans i en rejäl gryta utan att det tar färg. Vispa ihop grädde och mjöl. Häll på det tillsammans med vinet. Låt alltsammans puttra under lock i 10 minuter. Kolla att potatisen är mjuk. Rör ned musslorna och låt det hela koka iytterligare 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera i djupa skålar

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.