Till Norrmejerier startsida
Nizzasallad med ansjovis

Nizzasallad med ansjovis

Matig och sommarfräsch sallad.

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 tomater
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 dl svarta oliver
  • 100 g haricot verts, frysta eller färska
  • ett salladshuvud
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 dl Mini fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

Hårdkoka äggen. Spola dem kalla, skala och klyfta dem. Lägg upp klyftade tomater, avrunnen tonfisk, oliver och snabbkokta bönor på salladsbädd. Dekorera med äggklyftor. Gaffelmosa ansjovisen i mini fraiche, smaka av med salt och peppar, och ringla den över salladen. Toppa gärna med en dillkvist.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.