Till Norrmejerier startsida
Norrglimtssterrin med pistagenötter och sultanrussin

Norrglimtssterrin med pistagenötter och sultanrussin

Mängd: 8 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 500 g Norrglimt
  • 1 dl pistagenötter
  • (osaltade skalade)
  • 1 dl sultanrussin
  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Koka upp grädden och riv ner 420 gram av osten, låt den precis smälta. Skär resterande ost i kuber och hacka nötterna. Häll hälften av ostmassan i en form och strö på nötter, russin och osttärningar. Häll på resten av ostmassan och låt svalna.
För en fastare terrin, låt den ligga i press över natten. Skär upp din terrin i skivor och servera gärna med varm aprikoschutney.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.