Till Norrmejerier startsida
Nyponglass med rödvinskokta körsbär

Nyponglass med rödvinskokta körsbär

Mängd: ca 6 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 100 g torkade nypon
  • 1 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 droppar bittermandelolja
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Körsbär:

  • 2 dl rödvin
  • 1 dl socker
  • 250 g körsbär

Gör så här

Koka nyponen i vattnet på svag värme under lock, ca 15 min. Mixa nyponen och passera dem. Vispa äggulor och socker poröst över vattenbad. Låt det svalna. Rör ner nyponmos och bittermandelolja. Vispa grädden och vänd ner den. Frys glassen minst 5 tim. Koka rödvin och socker så att det blir simmigt. Lägg i körsbären och koka upp. Låt bären svalna. Servera glassen med körsbären.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.