Till Norrmejerier startsida
Ört- och vitlöksgravad strömming

Ört- och vitlöksgravad strömming

Mängd: 8 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 kg färska sillfiléer eller stora strömmingsfiléer

Ättikslag:

  • 1 1/2 dl ren ättika 24%
  • 8 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 1msk socker

Sås:

  • 4 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 3 msk fransk senap
  • 2 msk saft av citron
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl hackade, blandade örtkryddor, tex dill, persilja, gräslök, dragon och krasse

Gör så här

Blanda ingredienserna till ättikslagen. Dra skinnet av sillen och lägg den i lagen. Låt ligga ca 8 tim. Ta upp sillen och låt den rinna av. Blanda ingredienserna till såsen. Vänd ner sillfiléerna i den. Låt stå kallt minst 6 tim.
Servera med kokt potatis.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.