Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ca 600 g torsk- eller gösfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • grovmalen svartpeppar

Lag:

  • 1 liter vatten 2 msk salt
  • 1 1/2 msk socker

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk senap
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 hårdkokta ägg
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i lagen, ca 30 min. Blanda gräddfil, senap, gurka, persilja och vitlök. Skala och hacka äggen. Vänd ner i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt innan servering. Ta upp fisken ur lagen och torka av den. Stek fiskbitarna i lite smör, ca 2-3 min per sida. Strö peppar över fisken. Servera med sås och kokta, smörfrästa rödbetor samt pressad potatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott