Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 paket med tårtbottnar, 1 paket norrmejerier vispgrädde, 1 paket marsansås, 1 tub sylt, vit marsipan, gul,blå och röd karamellfärg och tre vita marsipanråttor.

Gör så här

Du börjar med att lägga ut de tre tårtbottnarna på ett fat. Ta bort de två översta lagren och lägg de på sidan. Bre över sylten över den
första tårtbottnen och lägg sedan på det andra. Bre sedan över marsansåsen och lägg sedan på den sista tårtbottnen. Med hjälp av en kniv gör du små runda hål som på en ost. Bre sedan på grädden som du har vispat över hela tåtan och även i hålen. Sen tar du hjälp av någon att lägga på masipanen som redan är utkavlad på tårtan. Måla sedan tårtan gul och du lägger dina råttor på tårtan. När du gör råttorna använder du marsipan, som du formar som du att de ska se ut! Du använder den blåa karamellfärgen till ögonen och den röda till magen, fotsulorna och svansen. Till sist lägger du på ett Wästerbottenost märke på tårtan och vips så har du Ostlunds Västerbottenstårta!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.