Till Norrmejerier startsida
Oxrulader med saltgurka

Oxrulader med saltgurka

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 2 rödlökar
  • 4 hela saltgurkor
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 timjankvistar

Gör så här

Skala och hacka rödlöken. Hacka 2 av gurkorna och skär resterande i långa klyftor. Blanda gurkhacket med lök och senap. Smaka av med salt och peppar. Skär breda remsor av lövbiffen och lägg lite gurkhack och en klyfta saltgurka på varje skiva. Rulla ihop till en rulad och fäst med tandpetare. Hetta upp smör i en stekpanna och stek ruladerna runt om tills de får fin färg. Häll över grädden och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med timjan. Servera ruladerna med t ex pressad potatis och en sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.