Till Norrmejerier startsida
Pannacotta på gräddfil

Pannacotta på gräddfil

Receptet kommer från Sofia Nydahl

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 75 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • färska bär, jordgubbar eller hallon
  • florsocker

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde,socker, vaniljfrön och vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen cirka 2 minuter i kallt vatten. Krama ur vätskan och smält ner gelatinet i den varma vaniljgrädden. Låt grädden svalna något och blanda sedan i gräddfil. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Häll upp i portionsskålar och ställ kallt så de kan stelna. Garnera med bär eller frukt och florsocker.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.