Till Norrmejerier startsida
Päronpaj med pinjenötter och flädergrädde

Päronpaj med pinjenötter och flädergrädde

Päron smakar fantastiskt gott i paj - och serverad med pinjenötter och flädergrädde får den en lite annorlunda twist. Passa på att baka och laga mat med päron under hösten då frukten är i säsong. Det blir både billigare och godare!

Mängd: 8

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • Paj
  • 125 g Norrmejerier smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk naturell Norrmejerier yoghurt
  • 3 päron
  • En näve pinjenötter
  • Flädergrädde
  • 3 dl Norrmejerier vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad flädersaft

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter i diameter. Smält smör och vispa ihop med socker. Vispa sedan ner äggen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med yoghurten.

Skölj päronen och skär i tunna klyftor. Häll kaksmeten i formen och tryck ner päronen ovanpå. Strö pinjenötter över kakan och grädda den i 35-40 minuter.

Vispa grädde lätt och fluffig. Häll ner flädersaft i grädden och rör om. Servera kakan ljummen med flädergrädde. Dofta gärna lite florsocker ovanpå kakan innan servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.