Päron smakar fantastiskt gott i paj - och serverad med pinjenötter och flädergrädde får den en lite annorlunda twist. Passa på att baka och laga mat med päron under hösten då frukten är i säsong. Det blir både billigare och godare!
Mängd: 8
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter i diameter. Smält smör och vispa ihop med socker. Vispa sedan ner äggen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med yoghurten.
Skölj päronen och skär i tunna klyftor. Häll kaksmeten i formen och tryck ner päronen ovanpå. Strö pinjenötter över kakan och grädda den i 35-40 minuter.
Vispa grädde lätt och fluffig. Häll ner flädersaft i grädden och rör om. Servera kakan ljummen med flädergrädde. Dofta gärna lite florsocker ovanpå kakan innan servering.