Till Norrmejerier startsida
Påskdessert glasstårta

Påskdessert glasstårta

Mängd: 8-10 bitar

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 1-1 1/2 msk kakao

Glass:

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 förp saffran, 0,5 g
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Lägg smörpapper i botten på en form med löstagbara kanter, ca 23 cm. Smöra formen. Finriv mandelmassan. Vispa äggvitorna hårt. Blanda mandelmassa och äggvita försiktigt. Sikta i kakaon och rör om. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna i formen.
–Blanda äggulor, socker, mjölk och saffran i en kastrull. Låt koka på svag värme under omrörning till krämliknande konsistens. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner den i saffranskrämen.
–Låt kakan ligga kvar i formen och häll över glassmeten. Frys tårtan minst 4 tim.Ta fram den ca 30 min före servering.
–Garnera med skivad frukt och riven choklad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.