Mängd: 4 portioner
Ostsås:
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner mjölet. Låt mjölet fräsa en minut under
omrörning. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. (Enklaste sättet att undvika klumpar är att
värma mjölken först.) Låt såsen sjuda 5–6 minuter på svag värme tills den tjocknar. Rör ner hälften
av osten och krydda såsen med salt, peppar och muskot.
2. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Plocka loss köttet från kycklingen och
dela i bitar. Strimla serranoskinkan grovt. Skär squashen i mindre bitar och dela löken. Fräs skinka,
squash, lök, sockerärtor och salvia i lite smör.
3. Starta ugnsgrillen. Lägg nykokt pasta, kyckling och grönsaker i en stor ugnssäker form. Vänd
ner den varma ostsåsen varsamt och strö över resterande ost. Gratinera under grillen 4–5 minuter
tills osten blivit gyllene och rykande het.