Till Norrmejerier startsida
Pasta med kyckling och salvia i krämig ostsås

Pasta med kyckling och salvia i krämig ostsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(3 röster)

Ingredienser

Ostsås:

  • 2 msk Norrmejeriers smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 120 g riven Herrgård®
  • (smakstyrka 6–8)
  • salt och vitpeppar
  • ev. lite riven muskotnöt
  • 300 g pasta, t.ex. penne
  • 1 grillad kyckling
  • 1 hg serranoskinka
  • 1/2 squash
  • 1 bunt sticklök
  • 1 ask sockerärtor
  • färsk salvia

Gör så här

1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner mjölet. Låt mjölet fräsa en minut under
omrörning. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. (Enklaste sättet att undvika klumpar är att
värma mjölken först.) Låt såsen sjuda 5–6 minuter på svag värme tills den tjocknar. Rör ner hälften
av osten och krydda såsen med salt, peppar och muskot.

2. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Plocka loss köttet från kycklingen och
dela i bitar. Strimla serranoskinkan grovt. Skär squashen i mindre bitar och dela löken. Fräs skinka,
squash, lök, sockerärtor och salvia i lite smör.

3. Starta ugnsgrillen. Lägg nykokt pasta, kyckling och grönsaker i en stor ugnssäker form. Vänd
ner den varma ostsåsen varsamt och strö över resterande ost. Gratinera under grillen 4–5 minuter
tills osten blivit gyllene och rykande het.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.