Till Norrmejerier startsida
Parmalindad kycklingfilé

Parmalindad kycklingfilé

Parmaskinkan ger en god sälta åt kycklingen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(22 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olja
  • 8 skivor parmaskinka
  • 500 g pasta t ex fusilli
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Finhacka hälften av basilikan och blanda med olja, salt och peppar. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med basilika. Linda in kycklingen i parmaskinka. Salta och peppra. Rulla in i folie. Lägg kycklingfiléerna på grillen eller stek dem i ugn 200° ca 20 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och blanda med crème fraiche. Servera kycklingen med varm pasta och dekorera med basilika.