Till Norrmejerier startsida
Parmalindad kycklingfilé

Parmalindad kycklingfilé

Parmaskinkan ger en god sälta åt kycklingen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olja
  • 8 skivor parmaskinka
  • 500 g pasta t ex fusilli
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Finhacka hälften av basilikan och blanda med olja, salt och peppar. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med basilika. Linda in kycklingen i parmaskinka. Salta och peppra. Rulla in i folie. Lägg kycklingfiléerna på grillen eller stek dem i ugn 200° ca 20 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och blanda med crème fraiche. Servera kycklingen med varm pasta och dekorera med basilika.




En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.