Till Norrmejerier startsida
Pistaschfylld lantpaté

Pistaschfylld lantpaté

En fin paté smakar gott på julbordet och ett enkelt tillbehör är syltlök som kokats i balsamicovinäger.

Mängd: 1 paté, ca 20 skivor

3,5/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 1 kg fläskfärs
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 tsk salt
  • 1 msk ljus konc. kalvfond
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ½ tsk mald vitpeppar från kvarn
  • 1 dl pistaschnötter
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 lagerblad
  • balsamicokokt syltlök
  • 2 dl balsamicovinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 burk syltlök

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hacka lök och vitlök fint. Stek i smör tills den är genomskinlig. Blanda färs, lök och övriga ingredienser till en smidig smet. Smöra en avlång form och lägg skivor av parmaskinka och
2 lagerblad i botten. Fyll med färsen och toppa med resten av skinkan.
Ställ ned patéformen i en långpanna till hälften fylld med hett vatten. Grädda i ugn 1½ timme.
Låt den kallna helt innan servering.
Koka ihop vinäger och sirap i ett par minuter. Lägg i löken och låt stå och dra till sig smakerna i ett par timmar. Servera som tillbehör till patén.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.