Till Norrmejerier startsida
Pot au feu - buljongkokt fläskfilé med grönsaker och fetaostklick

Pot au feu - buljongkokt fläskfilé med grönsaker och fetaostklick

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 50 g fetaost
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och vitpeppar
  • 1 kg blandade rotfrukter (som potatis, kålrot, morot, rotselleri)
  • 2 kronärtskockor
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2-3 gula eller röda lökar
  • 2 rödbetor en bit vitkål eller savoykål
  • persilja

Gör så här

Mixa fetaost med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Låt stå kallt till servering. Ansa alla grönsaker och skär dem i mindre bitar. Dela skockorna i klyftor, gnid snittytorna med citron och koka dem i saltat vatten, cirka 10 minuter. Koka upp buljongen och lägg i alla rotfrukter samt vitlök, vitkål och lök. Låt detta koka i 10 minuter och lägg sedan i skockorna. Koka rödbetorna ca 20 minuter separat eftersom de färgar kokvattnet. Skär bort eventuella senor och fett på fläskfilén. Lägg ned den bland grönsakerna och låt sjuda i cirka 15 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera köttets färg. Det är färdigt när köttet är ljusrosa. Tag upp köttet och skär det i tunna, fina skivor. Fördela kött, grönsaker och buljong i djupa skålar. Lägg en klick fetaost i varje och toppa med persilja.