Mängd: 4 portioner
Mixa fetaost med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Låt stå kallt till servering. Ansa alla grönsaker och skär dem i mindre bitar. Dela skockorna i klyftor, gnid snittytorna med citron och koka dem i saltat vatten, cirka 10 minuter. Koka upp buljongen och lägg i alla rotfrukter samt vitlök, vitkål och lök. Låt detta koka i 10 minuter och lägg sedan i skockorna. Koka rödbetorna ca 20 minuter separat eftersom de färgar kokvattnet. Skär bort eventuella senor och fett på fläskfilén. Lägg ned den bland grönsakerna och låt sjuda i cirka 15 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera köttets färg. Det är färdigt när köttet är ljusrosa. Tag upp köttet och skär det i tunna, fina skivor. Fördela kött, grönsaker och buljong i djupa skålar. Lägg en klick fetaost i varje och toppa med persilja.