Till Norrmejerier startsida
Potatis- och morotssoppa med gratinerade ostsmörgåsar

Potatis- och morotssoppa med gratinerade ostsmörgåsar

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(156 röster)

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 500 g mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk grönsaksbuljongspulver
  • 1 liter vatten
  • 4 brödskivor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Norrglimt®
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök - Örter

Gör så här

Skala och dela morötterna och potatis i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Fräs lök i smör tills den är mjuk och glansig. Lägg i morötter och potatis. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten, låt puttra sakta i ca 20 minuter under lock eller tills rotsakerna är mjuka.
Sätt på ugnen på 175 grader och förbered under tiden smörgåsarna genom att fördela osten på bröd-
skivorna.
Gratinera ca 5 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i mixer. Tillsätt grädden, värm soppan och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche och gratinerade smörgåsar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.