Till Norrmejerier startsida
Potatispizza med skinka

Potatispizza med skinka

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • en klick ketchup
  • 200 g rökt skinka
  • 200 g majs, fryst eller på burk
  • 100 g riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

Baka potatisen i ugn, 200° i 1 timme, eller kör dem i mikro, 6-8 minuter. Fördelen med ugn är att den då redan är varm till gratineringen. Dela de varma potatisarna tvärs över. Gröp ur dem en aning. Lägg en matsked crème fraiche i varje potatis. Lägg sedan på en klick ketchup, en näve strimlad skinka och en näve majs. Toppa med riven ost. Gratinera i het ugn, i 10 minuter tills osten smält. Krydda extra på "föräldrapotatisarna". Servera med en grönsallad.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.