Till Norrmejerier startsida
Potatissoppa med svamp

Potatissoppa med svamp

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna mandel
  • 4 hg färsk svamp eller 30 g torkad
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt
  • cayennepeppar
  • 2 dl Norrmejerier Lättmjölk

Gör så här

Blötlägg svampen om du använder torkad. Skala och skär potatis och lök grovt. Skiva vitlöken. Stek svamp och vitlök i smör ca 3 min. Häll över i en gryta tillsammans med potatis och lök. Tillsätt vatten, vin och buljongtärning. Koka ca 10 min och rör sedan ner crème fraiche och buljong. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Värm mjölken och vispa till ett skum. Häll upp soppan i portionsskålar och toppa med mjölkskummet. Garnera gärna med lite extra svamp och några droppar god olja. Ett gott bröd med Västerbottensost smakar gott till...

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott