Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Chokladtårtbotten:

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl Norrmejerier mjölk
  • 50 g smält Norrmejerier smör

Fyllning:

  • Marsan vaniljkräm
  • Norrmejerier vaniljvisp

Dekoration:

  • 5 dl Norrmejerier vispgrädde
  • 200 g Norrmejerier créme fraiche 34
  • Röd marsipan
  • Pärlor strössel

Gör så här

Chokladtårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de övriga ingredienserna. Häll blandningen i en hjärt bakform. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min i 175 grader.

Baka chokladtårtbotten. Dela den i tre delar och fyll med vaniljkräm som är vispad med vaniljvisp.
Täck sedan tårtan med hälften av vispad grädde.
Gör en kräm genom att blanda resten av vispad grädde med créme fraiche och sedan spritsa hela tårtan med krämen med en liten stjärntyll.
Dekorera till sist tårtan med marsipan och strössel.

En jättegod tårta! Lätt och enkelt att göra! Lycka till! :

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.