Till Norrmejerier startsida
Pumpapaj

Pumpapaj

Paj med pumpa passar utmärkt på hösten och är vanligt inslag till Halloween. Prova vår norrländska variant av pumpapaj med produkter från dina norrländska mjölkbönder!

3,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 gram Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • 1 äggula
  • 4 dl hackad pumpa
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt på ungen på 200 grader.
Blanda ihop rumsvarmt smör med vetemjöl och socker. Tillsätt sedan äggulan och blanda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en form och låt stå i ca 30 minuter.
Under tiden:
Koka upp grovhackad pumpa med lite salt och låt sjuda i 8-10 minuter.
Sila bort vattnet och låt rinna av ordentligt. Mixa sedan pumpan och låt svalna något. Tillsätt sedan äggen och rör ner resten av ingredienserna i fyllningen. Häll fyllningen i pajformen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
Servera med Norrländsk Vispgrädde!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.