Till Norrmejerier startsida
Pumpapaj

Pumpapaj

Paj med pumpa passar utmärkt på hösten och är vanligt inslag till Halloween. Prova vår norrländska variant av pumpapaj med produkter från dina norrländska mjölkbönder!

Mängd:

4/5
(4 röster)
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 gram Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • 1 äggula
  • 4 dl hackad pumpa
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt på ungen på 200 grader. Blanda ihop rumsvarmt smör med vetemjöl och socker. Tillsätt sedan äggulan och blanda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en form och låt stå i ca 30 minuter. Under tiden: Koka upp grovhackad pumpa med lite salt och låt sjuda i 8-10 minuter. Sila bort vattnet och låt rinna av ordentligt. Mixa sedan pumpan och låt svalna något. Tillsätt sedan äggen och rör ner resten av ingredienserna i fyllningen. Häll fyllningen i pajformen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Servera med Norrländsk Vispgrädde!

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer