Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 4 dl pumpamos (1 liten pumpa, ca 1 1/2 kg)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 1/2 krm muskot
  • 1 1/2 krm kryddnejlikor
  • 2-2 1/2 dl farinsocker
  • 3 stora ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Börja med pumpan, dela den mitt itu och ta ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan uppåt på en plåt. Baka i ugn vid 175ºC 30-40 tills pumpaköttet är mjukt, skrapa innanmätet och mixa till slät mos.
Gör Pajdegen: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa, tillsätt uppvispat ägg, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, nagga botten och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 200ºC ca 10 min. Blanda pumpamos, salt, kryddor och socker. Vispa samman ägg och grädde, blanda ner i moset. Häll smeten i pajskalet och grädda i 200ºC ca 40 min. Servera pajen ljummen eller kall som efterrätt med vispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.