Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 4 dl pumpamos (1 liten pumpa, ca 1 1/2 kg)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 1/2 krm muskot
  • 1 1/2 krm kryddnejlikor
  • 2-2 1/2 dl farinsocker
  • 3 stora ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Börja med pumpan, dela den mitt itu och ta ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan uppåt på en plåt. Baka i ugn vid 175ºC 30-40 tills pumpaköttet är mjukt, skrapa innanmätet och mixa till slät mos. Gör Pajdegen: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa, tillsätt uppvispat ägg, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, nagga botten och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 200ºC ca 10 min. Blanda pumpamos, salt, kryddor och socker. Vispa samman ägg och grädde, blanda ner i moset. Häll smeten i pajskalet och grädda i 200ºC ca 40 min. Servera pajen ljummen eller kall som efterrätt med vispad grädde.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott