Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 4 dl pumpamos (1 liten pumpa, ca 1 1/2 kg)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 1/2 krm muskot
  • 1 1/2 krm kryddnejlikor
  • 2-2 1/2 dl farinsocker
  • 3 stora ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Börja med pumpan, dela den mitt itu och ta ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan uppåt på en plåt. Baka i ugn vid 175ºC 30-40 tills pumpaköttet är mjukt, skrapa innanmätet och mixa till slät mos.
Gör Pajdegen: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa, tillsätt uppvispat ägg, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, nagga botten och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 200ºC ca 10 min. Blanda pumpamos, salt, kryddor och socker. Vispa samman ägg och grädde, blanda ner i moset. Häll smeten i pajskalet och grädda i 200ºC ca 40 min. Servera pajen ljummen eller kall som efterrätt med vispad grädde.