Till Norrmejerier startsida
Rabarberkompott med kardemummavisp

Rabarberkompott med kardemummavisp

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 8 stjälkar rabarber
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 3 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl

till servering: 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp,

  • 1 tsk malen kardemumma och
  • citronmeliss

Gör så här

Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor lite på snedden. Koka upp flädersaft och vatten och lägg i rabarbern. Låt koka sakta i ca 2 min. Blanda potatismjöl med lite kallt vatten och rör ner i rabarberblandningen. Låt koka upp och ta sedan kastrullen av värmen. Låt kompotten svalna. Vispa vaniljvisp och tillsätt kardemumman. Servera kompotten med kardumummavisp. Dekorera med citronmeliss.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott