Till Norrmejerier startsida
Rabarberkompott med kardemummavisp

Rabarberkompott med kardemummavisp

Mängd: 4 portioner

5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 8 stjälkar rabarber
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 3 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl

till servering: 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp,

  • 1 tsk malen kardemumma och
  • citronmeliss

Gör så här

Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor lite på snedden. Koka upp flädersaft och vatten och lägg i rabarbern. Låt koka sakta i ca 2 min.
Blanda potatismjöl med lite kallt vatten och rör ner i rabarberblandningen.
Låt koka upp och ta sedan kastrullen av värmen. Låt kompotten svalna. Vispa vaniljvisp och tillsätt kardemumman. Servera kompotten med kardumummavisp. Dekorera med citronmeliss.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.