Till Norrmejerier startsida
Rabarberkräm med kanelgrädde

Rabarberkräm med kanelgrädde

Rabarberkrämen blir vackert rosa med den första rabarbern.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(49 röster)

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång

redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk vatten

till servering:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 tsk florsocker

Gör så här

Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Koka upp socker, vatten och kanelstång. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen. Blanda potatismjöl och vatten. Rör ner redningen och koka hastigt upp under omrörning. Vispa grädden lätt och blanda i kanel och florsocker. Servera krämen ljummen eller kall med kanelgrädde. Dekorera gärna med citronmeliss.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott