Mängd: Ca 15 st
Deg:
Fyllning:
Topping:
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli rumsvarm. Smula jästen i
en bunke och lös upp i lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, Kesella, socker och salt.
Blanda ner drygt 2/3 av mjölet och arbeta degen slät och smidig, gärna i en degmaskin. Tillsätt
ev. mer mjöl och spara lite till utbakning. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.
2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en kvadrat. Fördela fyllningen på
halva degen och vik den andra delen över. Skär remsor som vrids och snurras ihop till en knut.
Lägg på plåt att jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
3. Värm ugnen till 220 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och mjölk. Strössla på lite flingsalt
och grädda bullarna i mitten av ugnen 7–8 minuter.