Till Norrmejerier startsida
Rökt fisk med spenattimbaler

Rökt fisk med spenattimbaler

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 800 g varmrökt fisk, t ex sik

Timbaler:

  • 200 g hackad fryst spenat
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk Fyra kryddor

Sås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1-2 msk pepparrot
  • salt, peppar

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt till servering.
Tina spenaten och pressa ur vätskan. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner spenaten och krydda. Häll smeten i smörda portionsformar. Grädda i 200°, ca 15 min. Värm ev. fisken samtidigt under folie 10-15 min. Servera med sås, citronklyftor, dill och potatis.