Till Norrmejerier startsida
Rostad hasselnötskräm

Rostad hasselnötskräm

Gott på ostbrickan tillsammans med Västerbottensost.

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötter
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk citronmarmelad

Gör så här

Sätt ugnen på maxtemperatur. Lägg nötterna på en plåt och rosta tills de blir bruna och skalen börjar lossna, det tar ca 5 minuter. Låt svalna något. Lägg nötterna i en handduk och gnid bort skalen. Mixa nötter och salt till en krämig massa. Tillsätt marmeladen på slutet. Smaka eventuellt av med lite salt, balansen mellan sött och syra ska vara jämn. Håller ca 1 månad i kylskåp.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.