Till Norrmejerier startsida
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Mängd: 1 stor form ca 12 bitar

3,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl mandel
  • 1 g saffran
  • ca 1 kg risgrynsgröt
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • hjortronmylta eller annan sylt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra en form. Flaga mandeln på längden. Stöt saffran i en mortel. Blanda i ägg, socker, grädde och saffran i risgrynsgröten.
Häll i formen. Strö över mandeln. Baka i ugn ca 30 minuter, tills saffranspannkakan fått fin färg. Vispa grädden lätt.
Servera saffranspannkakan med grädde och hjortronmylta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.