Till Norrmejerier startsida
Saffransparfait med hallonsås

Saffransparfait med hallonsås

Receptet kommer från Birgitta Israelsson Färila.

4/5
(43 röster)

Ingredienser

  • 1 påse saffran
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • ½ dl svensk honung
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 5 dl färska eller djupfrysta hallon
  • florsocker

Gör så här

Vispa äggulor, socker och honung till en pösig smet.Tillsätt saffranet. Vispa grädden och blanda i äggsmeten. Häll smeten i en form och ställ den i frysen minst 4 timmar. Mixa hallonen med florsocker och servera till parfaiten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.