Till Norrmejerier startsida
Saffransplättar med hjortron och grädde

Saffransplättar med hjortron och grädde

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • Ca 25 plättar
  • 1 kuvert saffran 0,5 g
  • 1 krm salt
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl hjortonmylta eller sylt

Gör så här

Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ut saffransblandningen i hälften av mjölken och rör ner vetemjölet till en klimpfri smet. Smält smöret. Rör i resterande mjölk, smör och ägg. Låt stå och svälla en liten stund innan gräddning. Grädda plättarna gyllene i lite smör i en plättlagg. Vispa grädden lätt. Servera plättarna med vispad grädde och hjortronmylta. Dekorera gärna med citronmeliss.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.