En snabb och god dessert som kan liknas med en tiramisu på sommarens smaker.
Mängd: 4 portioner
1. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Låt svalna.
2. Doppa Savoiardikex i lagen, låt dem suga upp lagen så att de blir något porösa men inte faller isär.
3. Halvera jordgubbarna och finhacka annanssalvia och citronmeliss.
4. Marinera de halverade jordgubbarna i ananassalvia och citronmeliss samt strimlat skal och saft av 1/2 lime.
5. Rör 1dl Creme fraiche med 2 tsk vaniljsocker samt 1tsk äkta vaniljpulver eller skrapa ner 1/2 vaniljstång.
6.Vispa 2dl grädde
Uppläggning
Använd fina små glas eller mindre skålar.
Klicka vaniljfraiche i botten av varje glas, fyll på med ca 2 savoirdikex. Sleva över de marinerade jordgubbarna så att det fyller glasen. Spritsa eller klicka den vispade grädden på jordgubbarna. Dekorera med ett par blad citronmeliss.