Till Norrmejerier startsida
Scrambled pancakes

Scrambled pancakes

Äggröra och pannkakor på samma gång! Unna dig något riktigt gott, en härlig norrländsk drömfrukost. När det är svårt att välja tar du både och!

Mängd: 2 port

4/5
(86 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde 40 %
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Norrmejerier Smör att steka i
  • Färska bär och Norrmejerier Vispgrädde till servering

Gör så här

Vispa ihop ägg och vispgrädde och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blanda väl. Låt stå några minuter. Stek sedan i smör på medelhög värme och rör om då och då precis som du gör när du gör scrambled eggs. När smeten fått fin färg tar du av den från plattan. Servera direkt med färska bär och Norrländsk vispgrädde. Drömfrukost!

Tips:

Receptet passar utmärkt även som efterrätt med lite extra sylt och socker på!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.