Till Norrmejerier startsida
Sellerisoppa med kassler

Sellerisoppa med kassler

Koka i 15-20 minuter

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 600 g skalad rotselleri
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liter vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde 15%
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 250 g kassler i strimlor
  • ½ purjolök, strimlad

Gör så här

Skiva löken och tärna sellerin grovt. Fräs hastigt i en stor kastrull med lite olja.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Koka upp och koka tills sellerin är mjuk. Kör soppan slät i en mixer eller med en stavmixer.
Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och persilja, koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Fräs upp kassler och purjolök i en stekpanna med lite olja. Bjud gärna en smörgås till och en frukt efter.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.