Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 100 g flytande honung
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g hackade rostade mandlar
  • 4 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • daimkulor

Gör så här

Rör ihop äggulor och honung. Skär upp vaniljstången och ta ur kärnorna och tillsätt dem. Vispa blandningen pösig. Häll i vispgrädden och vispa till allt tjocknar. Tillsätt mandelhacket. Vispa äggvitorna styva med en nypa salt och vänd sen ner dem med resten av smeten. Häll upp i avlång plastklädd sockerkaksform och ställ i frysen minst 2 timmar. Vid servering skär upp semifreddon i fyra trekantiga portionsbitar och garnera med daimkulor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.