Till Norrmejerier startsida
Sesampanerade kycklingklubbor med stekt ris

Sesampanerade kycklingklubbor med stekt ris

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 2 krm cayennepeppar
  • 4-8 kycklingklubbor
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 påse salladslök
  • 200 g broccoli
  • Ev. 1 näve ärtskott eller ruccola
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ägget och blanda med vatten i en skål. Blanda sesamfrö, chiliflakes eller cayennepeppar, salt och peppar på en tallrik. Doppa kycklingklubborna först i äggvispet och sedan i sesamfröblandningen. Lägg i en ugnsfast form och grilla kycklingen i ugn i ca 30 minuter eller tills de är genomstekta och har fått fin färg. Blanda crème fraiche med sweet chilisås. Skär salladslöken i tunna skivor. Dela broccolin i små buketter. Stek salladslök, broccoli och ris i lite smör i en stekpanna. Servera kycklingklubborna med det stekta riset och en klick crème fraiche. Dekorera med ärtskott eller ruccola.