Till Norrmejerier startsida
Sesampanerade kycklingklubbor med stekt ris

Sesampanerade kycklingklubbor med stekt ris

Mängd: 4 portioner

4/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 2 krm cayennepeppar
  • 4-8 kycklingklubbor
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 påse salladslök
  • 200 g broccoli
  • Ev. 1 näve ärtskott eller ruccola
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ägget och blanda med vatten i en skål. Blanda sesamfrö, chiliflakes eller cayennepeppar, salt och peppar på en tallrik. Doppa kycklingklubborna först i äggvispet och sedan i sesamfröblandningen. Lägg i en ugnsfast form och grilla kycklingen i ugn i ca 30 minuter eller tills de är genomstekta och har fått fin färg. Blanda crème fraiche med sweet chilisås. Skär salladslöken i tunna skivor. Dela broccolin i små buketter. Stek salladslök, broccoli och ris i lite smör i en stekpanna. Servera kycklingklubborna med det stekta riset och en klick crème fraiche. Dekorera med ärtskott eller ruccola.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.