Till Norrmejerier startsida
Piroger med spenat och ris

Piroger med spenat och ris

Mängd: 12 piroger

5/5
(2 röster)

Ingredienser

pirogdeg:

  • 25 g jäst
  • 2½ dl Norrmejerier Lättmjölk
  • ½ tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3-4 dl vetemjöl

fyllning:

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl kokt ris
  • 250 g spenat
  • 2 dl Norrmejerier Lätt Crème Fraiche Vitlök
  • 1 krm muskot
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Blanda jästen med lite av mjölken, tillsätt resten. Tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Stek löken i smör tills den är mjuk och glansig. Tillsätt ris och spenat. Blanda i crème fraiche. Krydda med muskot, salt och peppar. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bollar. Kavla till rundlar och lägg en klick fyllning på varje. Vik ihop till halvmåneformade piroger. Pensla kanterna runtom med uppvispat ägg, vik ihop pirogerna och tryck till kanterna med en gaffel runtom.
Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper ca
15 minuter. Grädda mitt i ugnen
ca 15 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer