Mängd: 12 piroger
pirogdeg:
fyllning:
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Blanda jästen med lite av mjölken, tillsätt resten. Tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Stek löken i smör tills den är mjuk och glansig. Tillsätt ris och spenat. Blanda i crème fraiche. Krydda med muskot, salt och peppar. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bollar. Kavla till rundlar och lägg en klick fyllning på varje. Vik ihop till halvmåneformade piroger. Pensla kanterna runtom med uppvispat ägg, vik ihop pirogerna och tryck till kanterna med en gaffel runtom.
Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper ca
15 minuter. Grädda mitt i ugnen
ca 15 minuter.