Till Norrmejerier startsida
Skaldjurssoppa med saffran och chili

Skaldjurssoppa med saffran och chili

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(28 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 morötter
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ paket saffran, 0,5 g
  • 2 dl vitt torrt matlagningsvin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 5 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 kasse blåmusslor
  • 400 g fisk, t ex lax och torsk (MSC-märkt)
  • 250 g skalade räkor, färska eller tinade frysta
  • 1 röd chili

till servering:

  • dill
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Mexikansk-Chili
  • rostad bröd

Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och ansa potatis och grönsaker och skär i små bitar. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt potatis och grönsaker och fräs ytterligare en stund. Tillsätt tomatpurén. Smula över saffran. Häll över vinet och låt puttra ca 1 minut. Smula över buljong. Tillsätt vatten och grädde och koka ihop en stund medan du förbereder musslorna och fisken. Skölj och skrapa musslorna under rinnande vatten. Släng ev öppna musslor. Skär fisken i bitar. Dela och kärna ur chilin, skär den i strimlor. Lägg i musslor och fisk i soppan och låt koka under lock i 3 minuter. Toppa soppan med räkor och chili.
Dekorera med en dillkvist. Servera med en klick crème fraiche mexican-chili och rostat bröd.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.