Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ca 500 g palsternacka
  • 200 g julskinka i strimlor
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt, svartpeppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva palsternackorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Fördela skivorna i en smörd ugnssäker form. Lägg skinkstrimlorna över. Skiva purjolöken fint. Skär svampen i mindre bitar. Fräs purjolök och svamp i smör några minuter. Salta och peppra. Lägg blandningen i formen. Vispa grädden. Rör i tomatpurén. Smaksätt med sambal oelek. Bred ut grädden i formen. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.