Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 8 potatisar?
  • 250 g julskinka?
  • ½ purjolök
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde?
  • 2 dl riven Norrglimt®
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tärningar. Tärna skinkan, strimla purjolöken. Varva potatis, skinka och purjolök i smorda ugnsfasta portionsformar. Koka upp grädden i en kastrull. Peppra. Häll grädden över skink- och potatisblandningen och strö över osten. Gratinera ca 35 minuter.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.