Till Norrmejerier startsida
Smalare pannacotta med hjortron

Smalare pannacotta med hjortron

Mängd: 2 portioner

4/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 msk honung
  • 5 krossade kardemummakärnor
  • ev en kanelstång, om man gillar kanel
  • 1 1/4 gelatinblad
  • mosade eller rårörda hjortron (hallon är också gott)

Gör så här

Koka upp grädde, socker, honung och kryddor och låt sjuda på mycket svag värme ett par minuter. Sila bort kryddorna. Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i gröddblandningen så att de smälter. Blandningen får inte koka igen efter att gelatinet rörts i, då skär det sig.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.