Kycklingfilé är alltid bra att ha hemma och som finns att köpa både som färsk eller som fryst. Kycklingfiléer är lätta att hantera och kan antingen tillagas som hela filéer eller som grytbitar eller strimlade. Det finns många recept på kycklingfilé och eftersom kyckling äts i stora delar av världen finns det recept som är hämtade från olika matkulturer.
Tandoorikyckling är av indisk härkomst och kräver tillagning med tandoorikrydda, koriander, vitlök och ingefära. Rätten serveras tillsammans med ris och kan dekoreras med några blad från koriandern. Woka några kycklingstrimlor och tillsätt paprika, minimajs och en sötsur sås och ett asiatiskt recept har tillagats. Det går utmärkt att marinera kycklingfiléer i förväg. Blanda till den marinad som du önskar och lägg dem i en plastpåse i kylen under några timmar. Stek därefter filéerna i ugnen tills de är möra. En sås smakar alltid bra och oftast går det att tillreda en sås av stekskyn som bildas i formen. Kycklingfilé är en tacksam råvara som kan serveras med både ris, potatis och pasta beroende på hur den blivit tillagad. Lite vitlök, balsamvinäger, lokalproducerad grädde och soja och du har en krämig och smakrik sås som smälter i munnen tillsammans med möra bitar av vällagad kycklingfilé. Det finns mängder av recept på goda kycklingrätter.
114 kycklingfile recept i alla kategorier.