Till Norrmejerier startsida
Spansk fisk- och skaldjursgryta

Spansk fisk- och skaldjursgryta

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar
  • 1 stor gul lök
  • 1 tomat
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl rundkornigt ris
  • 0,5 g saffran
  • 400 g fiskfilé tex torsk eller lax
  • 200 g musslor
  • 2 dl ärtor
  • 100 g skalade räkor

aioli:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm saffran
  • salt och peppar

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till aiolin och ställ kallt. Koka upp vatten och fiskbuljong. Hacka alla grönsaker. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på buljongen och låt det hela småputtra i 15 minuter. Sila ifrån grönsakerna och häll tillbaka buljongen i kastrullen. Häll på ris och saffran, och låt det hela koka på svag värme tills riset är färdigt. Lägg i fisk, musslor, ärtor och sist räkor. Hetta upp alltsammans och servera med aioli i djupa tallrikar.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.