Till Norrmejerier startsida
Spätta med soltorkad tomat

Spätta med soltorkad tomat

Det är roligt när något så snabbt och lättlagat är så himla gott. Har du inga små ugnsfasta formar, använder du en vanlig gratängform.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 250 g färsk bladspenat
  • 600 g spättafilé
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 4-5 soltorkade tomater i olja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Bottna en smörd ugnsfast form eller små smörda skålar med färsk spenat. Fördela spätta, grädde och strimlad tomat över spenaten. Baka i 15 minuter i ugn. Kolla att tomaterna inte blir brända, täck i så fall med folie. Servera med pressad potatis.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott