Till Norrmejerier startsida
Spätta med soltorkad tomat

Spätta med soltorkad tomat

Det är roligt när något så snabbt och lättlagat är så himla gott. Har du inga små ugnsfasta formar, använder du en vanlig gratängform.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 250 g färsk bladspenat
  • 600 g spättafilé
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 4-5 soltorkade tomater i olja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Bottna en smörd ugnsfast form eller små smörda skålar med färsk spenat. Fördela spätta, grädde och strimlad tomat över spenaten. Baka i 15 minuter i ugn. Kolla att tomaterna inte blir brända, täck i så fall med folie. Servera med pressad potatis.

Produkter i receptet:

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer