Till Norrmejerier startsida
Spätta med soltorkad tomat

Spätta med soltorkad tomat

Det är roligt när något så snabbt och lättlagat är så himla gott. Har du inga små ugnsfasta formar, använder du en vanlig gratängform.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 250 g färsk bladspenat
  • 600 g spättafilé
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 4-5 soltorkade tomater i olja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Bottna en smörd ugnsfast form eller små smörda skålar med färsk spenat. Fördela spätta, grädde och strimlad tomat över spenaten. Baka i 15 minuter i ugn. Kolla att tomaterna inte blir brända, täck i så fall med folie. Servera med pressad potatis.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.